Borgen Late Night: Opsang til vælgerne

Borgen Late Night | 3. oktober 2023

Statsminister Mette Frederiksen (S) åbnede tirsdag Folketinget med en tale, hvor hun gjorde det, hun gør bedst: En løftet pegefingeren til borgerne – og en moralsk opsang. Denne gang om skolen. Autoriteten for lærerne er forsvundet. Og ifølge Mette Frederiksen er det i høj grad forældrenes skyld. Nu skal respekten for lærerens autoritet tilbage. 

Men hvordan? Foreløbig er der ikke så meget konkret, men SVM-regeringen vil i næste uge fremlægge en række tiltag, herunder genindførsel af mesterlæreren og afskaffelse af flere tusinde læringsmål. Er det en folkelig vindersag for en presset statsminister? Eller blot endnu et værdipolitisk ryk mod højre?

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen har sit at kæmpe med: Baglandet kritiserer højlydt planerne om en CO2-afgift på landbruget. Og risikoen er, at mange af de utilfredse landbovælgere kan ende med at rykke mod Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne. 

Se ugens udgave af Borgen Late Night med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.