Borgen Late Night: Opgøret om genåbningen

Borgen Late Night | 9. februar 2021

Statsminister Mette Frederiksen (S) og den stramme nedlukningskurs møder i stigende grad kritik: Den yderst begrænsede genåbning af de mindste skoleklasser har straks sat gang i debatten om, hvor og hvornår andre dele af samfundet igen kan og må vende tilbage til en normaltilstand. De borgerlige partier har også skruet voldsomt op for kritikken af S-regeringen.

Er statsministerens popularitet ved at have toppet? Begynder folk at reagerer mod socialdemokratisk magtfuldkommenhed? Og risikerer Mette Frederiksen dermed – på samme måde som den britiske premierminister Winston Churchill efter Anden Verdenskrig - at blive vraget af vælgerne, når først krisen er overstået?

Indtil videre ser S-regeringen dog ud til at have det brede flertal bag sig. Og den borgerlige modoffensiv preller af på statsministeren, som heller ikke ligefrem er truet af Venstres nye udlændingeudspil. Det er vanskelige tider for blå blok. Se de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua diskuterer den aktuelle situation i dansk politik i Borgen Late Night.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.