Borgen Late Night: Ond spiral

Borgen Late Night | 26. marts 2024

Ulykkerne står i kø for SVM-regeringen: Først mistede de tre partier deres indenrigspolitiske flertal, og nu viser den seneste gallupmåling, at vælgerne også har vendt ryggen til midter-projektet. Selv om Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen har leveret flere symbolske vælgergaver, selv om Venstres Troels Lund Poulsen har leveret nogenlunde ro, og selv om Moderaternes formand Lars Løkke har fået det, som han drømte om, så flygter vælgerne.

Blå blok står nu samlet set til at kunne blive større end regeringsblokken. Men alligevel er der ingen af de borgerlige partiledere, der byder sig til som statsministerkandidat. Sporene fra Søren Papes mislykkede valgkamp skræmmer, og da der endnu er meget lang tid til næste valg, holder de blå partiledere krudtet tørt. For lige nu holder alle på Borgen vejret: Vil det lykkes for statsminister Mette Frederiksen at få et topjob i Bruxelles?

Se ugens udgave af Borgen Late Night med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og gæstevært Benny Damsgaard

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.