Borgen Late Night: Ny energiplan på vej

Borgen Late Night | 5. april 2022

Reaktionerne mod Rusland forsætter med uformindsket styrke: Senest har Danmark udvist 15 diplomater, som mistænkes for at have udført spionage – ligesom en række andre EU-lande også netop har gjort. Samtidig vil den danske regering have de ansvarlige for det russiske folkemord i Ukraine stillet for en krigsforbryderdomstol.

Et bredt flertal i Folketinget er også klar til at handle på at blive uafhængig af russisk gas og bl.a. fremrykke vindmølleprojekter. S-regeringen vil således fremlægge en ny energiplan lige efter påske, hvor der bl.a. vil blive lagt op til, at husstande med gasfyr hurtigere end hidtil planlagt skal kobles på fjernvarmenettet.

Endelig er EU-valgkampen også blevet skudt i gang, og hvor selve formuleringen på stemmesedlen allerede er blevet en varm kartoffel. Er der en lille og ligegyldig sag? Eller har ja-siden dummet sig fra start i en folkeafstemning, der kan blive meget tæt?

Se diskussionen i ugens udgave af BorgenLateNight med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.