Borgen Late Night: Nu vil Socialdemokraterne bære ordner

Borgen Late Night | 9. januar 2024

Engang var Socialdemokratiet republikanere, der forsagede ordensvæsnet, men den tid er slut, fordi partiet på et gruppemøde tirsdag har gjort op med sin ellers århundredgamle tradition. Det står nu står de enkelte S-ministre og folketingsmedlemmer helt frit om de fremover vil modtage ordner fra hoffet. Hvorfor kommer dette skifte i holdningen fem dage før regentskiftet på søndag? Er der mon opstået akut knaphulskløe blandt S-politikerne?
 
De radikale bliver i stigende grad ombejlet fra stadigt flere borgerlige partier. Det sker efter, at LA’s formand før nytår inviterede partiet ind i et borgerligt samarbejde, hvor RV måske endda også kan indgå i en blå regering på sigt. Men hvor troværdigt er sådan et politisk samarbejde?
 
Den belgiske EU-formand planlægger at forlade posten i utide. Det har fået den britiske avis, Financial Times, til at pege på Mette Frederiksen som en mulig afløser. Dermed er der igen sat strøm til den hjemlige diskussion om statsministerens fremtid. Samtidig blander tidligere minister og tidligere næstformand i S, Frank Jensen, sig i diskussionen om hvem, der kunne blive hendes afløser som både ny S-formand og dermed statsminister. Kan al den spekulation komme til at påvirke regeringens arbejde det næste halve år?

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.