Borgen Late Night: #metoo-revolution i dansk politik

Borgen Late Night | 23. oktober 2020

Overborgmester Frank Jensen (S) og den radikale Morten Østergaard er pludselig blevet forhenværende skikkelser i dansk politik.  Skyllet væk af #metoo-revolutionen, hvor kvinder siger fra i forhold til seksuelle krænkelser fra deres mandlige kolleger. Nu er også en konservativ politiker blevet straffet med fratagelse af ordførerposter.  Er der mere på vej og i hvilken grad rammer det også statsminister Mette Frederiksens troværdighed i #metoo-problematikken? Hun siger endda selv, at flere sager kan være på vej.

Giver en aktuel måling et fingerpeg, om vælgerne straffer partierne, som er ramt af sagerne? De radikale er blevet halveret efter to ugers vedvarende uro.

Socialdemokraternes store forspring i foråret er pludselig væk. Blå blok er for første gang i lang tid næsten ligeså stor som rød blok, selvom Venstre og DF i målingen får stor tilbagegang. Den opvejes dog af stor fremgang for konservative og  især Nye Borgerlige, der stormer frem.

Se Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua diskutere omvæltningerne her i ’Borgen Late Night’

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.