Borgen Late Night: Løkke-doktrinen

Borgen Late Night | 16. maj 2023

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) har lanceret en udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi, og selv om det på overfladen kan lyde fredsommeligt med en såkaldt "pragmatisk idealisme", skal nogle af tankerne nok skabe debat. Ikke mindst støtten til en fortsat EU-udvidelse.

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen har langt om længe annonceret sin tilbagekomst til dansk politik. Men er partiets problemer dermed løst? Og vil de interne diskussioner om en ny formand nu forstumme? Vælgerne er i hvert fald ikke vent tilbage.

Det grønlandske folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam fra det socialdemokratiske Siumut skabte ballade, da hun forleden valgte at holde sin ordførertale på grønlandsk. Var det et mediestunt? Eller en historisk markering på niveau med Peter Hiort Lorenzens klassiske tale på dansk i den slesvigske stænderforsamling tilbage i 1842?   

Se ugens udgave af Borgen Late Night med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.