Borgen Late Night: Kamp om lønkroner

Borgen Late Night | 19. september 2023

Socialdemokratiets store valgløfte om et lønløft til offentlig ansatte er på vej til at blive til virkelighed. Men det kommer dog langt fra til at gælde alle: Ifølge statsminister Mette Frederiksen (S) er det først og fremmest SOSU-assistenter, sygeplejersker, pædagoger og fængselsbetjente, der kan se frem til flere lønkroner. Men hvad med alle de andre faggrupper, der også er mangel på? Udspillet synes dømt til at skabe splittelse. Og spørgsmålet er, om der overhovedet er nogen, som bliver glade.

 

Internt i SVM-regeringen er debatten om udenlandsk arbejdskraft samtidig blusset op. Sammen med Dansk Erhverv vil Moderaterne have flere unge ind udefra, gerne fra Afrika, mens Socialdemokratiet foreløbigt afviser tanken. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe Jørgensen (S) vil hellere have unge danskere i arbejde. Men er det spil for galleriet? Står Danmark reelt over for en ny epoke med gæstearbejdere? 

 

Se ugens udgave af Borgen Late Night med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.