Borgen Late Night: Hjortens fælde

Borgen Late Night | 9. april 2024

Venstres formand Troels Lund Poulsen er under konstant beskydning: Senest har tidligere finans- og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen anbefalet Liberal Alliances formand Alex Vanopslagh som det borgerlige Danmarks statsministerkandidat. Selv om udmeldingen fra den gamle Venstre-nestor er tænkt som en fælde for den populære LA-formand, og skal ses som et forsøg på at få Alex Vanopslagh til at tage et større ansvar på sig, rammer ordene først og fremmest Troels Lund Poulsen lige i ryggen.

Presset på Venstre bliver kun forstærket af Inger Støjberg, som i weekenden afholdte to C02-rallyer, hvor hun iscenesatte sig selv som landbrugets beskytter. Men spørgsmålet er om hun overhovedet gør en forskel? Forpasser hun en chance for at øve realpolitiske indflydelse på den konkrete klimaafgift, og dermed skader det konventionelle landbrugs økonomiske interesser? Eller er hun faktisk ved at hæve prisen for kompensation til landmændene? Er det galt eller genialt, hvad Inger Støjberg har gang i?

Se ugens udgave af Borgen Late Night med de to politiske kommentatorer Jarl Cordua og Lars Trier Mogensen

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.