Borgen Late Night: Hjort under anklage

Borgen Late Night | 17. maj 2022

Rigsadvokatens beslutning om at ville tiltale tidl. finans- og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) for landsforræderi har rystet Christiansborg. Den nye justitsminister Mattias Tesfaye (S) tør ikke træffe beslutningen selv, men vil først have Folketingets opbakning. Og derfor er der opstået et større slagsmål om at ophæve Claus Hjorts parlamentariske immunitet.

Flere partier kræver at få detaljeret indsigt i grundlaget for anklagen. Men det nægter Tesfaye med henvisning til rigets sikkerhed, og han vil i stedet kun lade partilederne blive personligt orienteret af Rigsadvokaten - og under streng tavshedspligt. Det store spørgsmål er, hvad Claus Hjort reelt har røbet. Selv afviser han at have fortalt noget, som ikke allerede var offentligt kendt. Men er det overhovedet sandt?

Hør også om Enhedslistens interne opgør med EU-modstanden og den totale opløsning af Kristendemokraterne. Samt selvfølgelig status på valgkampen frem mod folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet.

 

Se ugens udgave af BorgenLateNight med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.