Borgen Late Night: Gaveregn over Danmark

Borgen Late Night | 8. april 2021

Ny motorveje er populære blandt vælgerne i de udvalgte lokalområder, som begunstiges med den ekstra asfalt. Derfor er det en oplagt vindersag, når S-regeringen netop har fremlagt en stor plan for investeringer i infrastruktur, herunder en lang række nye motorvejsstrækninger. Pudsigt nok særligt omkring de valgkredse, hvor flere topministre er valgt. 

 Milliarderne drysses bredt ud over det politiske landskab – dog ikke i hovedstadsområdet, som tydeligvis ikke er en hovedprioritet for Socialdemokratiet. Udspillet er snarere designet som en åben invitation til de borgerlige partier, og endnu engang har S-regeringen således valgt at se stort på støttepartiernes krav om grøn omstilling og mere offentlig transport.

 

Statsminister Mette Frederiksen (S) har i det hele taget held med at arbejde bredt indover midten. Også i den kontroversielle sag om de 19 danske børn i Syrien er det lykkedes for S-regeringen at smede en midteralliance med bl.a. Venstre, og hvor yderfløjspartierne står udenfor. På bagvendt vis er Mette Frederiksen ved at gøre det, som Lars Løkke foreslog i sidste valgkamp, nemlig at arbejde henover midten.

 Lars Løkke Rasmussen er ikke desto mindre ved at være klar med sit nye parti. Men hvordan vil det kunne klare sig? Vil Løkke for alvor gøre comeback? Og vil det i givet fald overhovedet betyde noget for dansk politik? Se BorgenLateNight med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua 

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.