Borgen Late Night: Frihed til ældre

Borgen Late Night | 30. januar 2024

Regeringstoppen har langt om længe lanceret deres helt store slagnummer: Ny ældrereform skal sætte landets stadig flere ældre fri – fra nidkært bureaukrati og skabe en større grad af selvbestemmelse. Hvis parolerne fremstår bekendte, er det ikke tilfældigt, for de præcis samme tanker har cirkuleret på Christiansborg i årtier. Men nu skal der ske noget. Hvis det altså står til SVM-regeringen. 

Spørgsmålet er dog, hvor meget de ældre rent faktisk til at kunne mærke? Og hvornår? I virkelighedens verden risikerer det profilerede prestigeprojekt nemlig at ende noget mindre prangende. Lanceringen på et storemøde i Fredericia viser ikke desto mindre, at de tre partier trods alt kan blive enige – og samtidig evner at adressere folkelige bekymringer. Og initiativerne om bl.a. helhedspleje og valgfrihed skal nok blive stemt igennem med bredt flertal i Folketinget.

Se Borgen Late Night med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.