Borgen Late Night: Første omgang valgflæsk

Borgen Late Night | 30. august 2022

Valgkampen, der endnu ikke er formelt udskrevet, er reelt i fuld gang. Søndag vakte statsminister Mette Frederiksen (S) opsigt, da hun skrev på Instagram, at offentlig velfærd er "et spørgsmål om løn- og arbejdsvilkår". Dermed åbner hun for at ville give ikke mindst landets sygeplejersker mere i løn – og vel at mærke inden den lønstrukturkomité, som S-regeringen selv har nedsat, er kommet med deres forslag. Og helt uden om den danske model.

Tilbuddet til sygeplejerskerne og andre såkaldte "velfærdsarbejdere" er første omgang valgflæsk. Socialdemokratiet er bagud i meningsmålingerne, og lige nu står den borgerlige blok til at kunne vinde magten. Men S-regeringen har mere i ærmet: Onsdag præsenterer finansminister Nicolai Wammen (S) et mere beskedent udspil til næste års finanslov, og dernæst kommer så den socialdemokratiske 2030-plan. Og formentlig derefter valget. 

Er Socialdemokratiet ved at gå i panik? Eller er der en mening med den spredte fægtning? Og hvordan står den borgerlige blok her på kanten til selve valgkampen? Nye Borgerlige er rutsjet gevaldigt tilbage i meningsmålingerne, og atter ser det ud til, at Lars Løkke Rasmussens nye parti kan blive kongemager. Dramaet stiger.

Se ugens udgave af Borgen Late Night med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.