Borgen Late Night Folkemødet - Messerschmidt: Vi skulle ikke have nærmet os S så meget

Borgen Late Night | 15. juni 2019

Gæst er nyvalgt Folketingsmedlem Morten Messerschmidt, Dansk Folkeparti, og han lægger hårdt fra land.

Messerschmidt mener, at Dansk Folkeparties store tilnærmelse til Socialdemokratiet var en fejl. (Han var selv en af arkitekterne bag i øvrigt - for at holde de radikale ude.)

Og DF hjælper ikke Mette F. med at blive statsminister, siger han.

Men der er også problemerne i blå blok:

Messerschmidt siger med at skævt smil,  at Venstre “er et fuldstændigt opportunistisk parti”, som mener noget den ene dag og noget andet en anden dag.

Til publikums store fornøjelse uddyber Messerschmidt: 

- Den der såkaldte blå blok har været noget af et morads. Vi har fået nok af kollektivet. LA som det ene øjeblik sidder oppe i træet med stålsatte øjne og det næste øjeblik sidder i ministerbilerne. De konservative som har omdannet konservatismen til at være noget med lavere arveafgifter og Venstre som flik-flakker alt efter, hvad dag, man har med dem at gøre. 

De kommer ind på Messerschmidts egen møjsag, som han ikke mener, er årsagen til DFs deroute. 

Og hvad med Kristian Thuelsen Dahl. Har han den rigtige kurs og har han leveret? Partiet er gået 21 mandater tilbage... her bliver det tydeligvis en Messerschmidt på line. 
Mere sikkert får partileder Pernille Vermund, Nye Borgerlige, nogle dask, og han mener, NB slår sig op på urealistiske quick fix.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.