Borgen Late Night: Finanslov på trapperne

Borgen Late Night | 1. december 2021

Dramaet på Christiansborg spidser til - udadtil. For bag kulisserne er julefreden faktisk ved at sænke sig: Inden for få dage ventes finansminister Nicolai Wammen (S) at kunne præsentere en finanslovsaftale sammen med støttepartierne. En særlig ‘vinterpakke’ med flere penge til sygeplejersker tegner til at blive det største slagnummer. Ellers er justeringerne ganske små.

 

I dagens specialudgave medvirker Benny Damsgaard som stand-in for Jarl Cordua - som er på krigshistorisk ekspedition til Hawaii. Herhjemme handler tidens største slagsmål om formandsopgøret i Dansk Folkeparti: Hvad har Morten Messerschmidt gang i? Og vil Inger Støjberg overhovedet kunne passe ind i det EU-kritiske og velfærdsglade parti? Er DF’erne parat til at skifte politisk kurs for at få Støjberg som formand? Eller skal hun pludselig til at mene noget helt andet?

 

De Radikale rumsterer i kulissen. Sofie Carsten Nielsen er ved at frigøre sig for Socialdemokratiet, og i ugens løb valgte De Radikale at bruge deres afgørende stemmer til at gøre Venstremanden Martin Damm til ny formand for Kommunernes Landsforening, i stedet for socialdemokraten Jacob Bundsgaard. Er De Radikale også ved at vende ryggen til Mette Frederiksen?

 

Se ugens udgave af BorgenLateNight med Benny Damsgaard og Lars Trier Mogensen

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.