Borgen Late Night: Farveløs finanslov

Borgen Late Night | 28. november 2023

Med 11 ud af 12 partier bag forliget om næste års finanslov har SVM-regeringen solidt fået signaleret, at der er ro på butikken: Finansminister Nicolai Wammen (S) hyldes vidt og bredt som den store forligsmager, men det hjælper bestemt, at der lige nu er ekstraordinært mange penge at dele ud af, og at oppositionen er villig til at sælge sig selv billigt. Ingen er dog sådan rigtig begejstrede.

Venstres nye formand Troels Lund Poulsen skulle til gengæld træde i karakter med sin første vigtige beslutning, den interne ministerrokade i slutningen af sidste uge. Men lykkedes det? Står Venstre styrket? Eller har han blot cementeret positionen som regeringens tredjejhul? Ja, der er der mildest talt ikke helt enighed om. 

Se ugens udgave af Borgen Late Night med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua – igen med statsminister Mette Frederiksen med fra sidelinjen

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.