Borgen Late Night: Ekstracheck til ældre

Borgen Late Night | 26. april 2022

De stigende priser på energi og fødevarer får nu S-regeringen til at tilbyde kr. 5.000,- ekstra til de fattigste pensionister og et højere befordringsfradrag til pendlere. Socialdemokratiet vil finansiere den ekstraordinære hjælpepakke med lån – men gaveboden stopper næppe her. Både venstre- og højrefløjen har nemlig idéer til endnu større kompensationsordninger.

Under tirsdagens spørgetime i Folketinget forsøgte de borgerlige partier at trykteste deres paroler frem mod den kommende valgkamp – ved at gå til ideologisk angreb på statsminister Mette Frederiksen (S): Både Jakob Ellemann-Jensen og Søren Pape Poulsen angreb den nye og kontroversielle model for omfordeling af unge på landets gymnasier. De blå partiledere tordnede begge mod "tvangsfordeling".

Men virker friheds-offensiven? Er de blå partiers angrebsforsøg effektive mod en statsminister, der ser ud til at have grebet Ukrainekrigen som en ny anledning til at skabe samling i Folketinget om de store og vigtige dagsordener. Se ugens udgave af Borgen Late Night med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.