Borgen Late Night: Drama om epidemiloven

Borgen Late Night | 23. februar 2021

Politikerne på Christiansborg har været under voldsomt tidspres: På mandag udløber de gældende epidemiregler, og partierne har derfor i huj og hast måtte skynde sig med at få ny lov på plads – hvis ikke alle de vidtgående restriktioner bare skal løbe ud i næste uge. Og flertallet er kommet på plads: I sidste øjeblik lykkedes det for S-regeringen at få støttepartierne med. Men det holdt hårdt: I et hektisk døgn var Radikale og Enhedslisten ved at gå sammen med de borgerlige om et krav om en ny solnedgangsklausul. 

 

Endnu engang mislykkedes det for de blå partier at udfordre statsminister Mette Frederiksen i kampen om corona-nedlukningen. Til gengæld er de borgerlige igen røget i totterne på hinanden: Anført af Konservative er højrefløjen gået til hårdt angreb på Venstre for at have indgået en aftale om udlændinge-hjemsendelse med Socialdemokratiet, Liberal Alliance og Radikale Venstre. Særligt det sidste parti er det kontroversielt at samarbejde med på højrefløjen. Men hvorfor er Konservative egentlig ikke med? Hvad har Søren Pape gang i?

 

På venstrefløjen er der kommet ny frontfigur: 29-årige Mai Villadsen har taget over efter Pernille Skipper, som er faldet for partiets rotationsregel. Vil det kunne lykkes igen for Enhedslisten med ung kvinde i spidsen? Eller svækkes venstrefløjens muligheder for at kunne presse en stadig mere magtfuld S-regeringen? Se de to politiske kommentatorer Jarl Cordua og Lars Trier Mogensen diskutere de dramatiske begivenheder i dansk politik - her i ugens udgave af BorgenLateNight.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.