Borgen Late Night: Christiansborg i choktilstand

Borgen Late Night | 5. marts 2024

Christiansborg har været præget af en choktilstand siden den triste nyhed blev meddelt lørdag om at den konservative formand Søren Papes pludselig var død. Dansk politik stoppede op i et par døgn, hvor man mindede en politiker, som overalt var ganske vellidt. Alligevel er spekulationerne om partiets fremtid gået i gang. Det tegner til, at kun én kandidat i folketingsgruppen reelt kan og vil overtage ledelsen af partiet. De politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua analyserer fremtiden for de konservative, men også den debat, der fulgte i mindeordene over Pape, om livet i politik er blevet for hårdt.

I weekenden holder SF landsmøde i god stemning med fantastiske meningsmålinger. Imidlertid har dele af baglandet forinden overfor DR afvist partiformand Pia Olsen Dyhrs tanker om, at partiet efter et valg eventuelt kunne gå i regering også med Moderaterne. Andre SF'ere har dog svært ved at frigøre sig fra fortsat at se Lars Løkke Rasmussen, som en politiker SF altid har bekæmpet. 

Forsvarsforliget skal genåbnes snart, da Danmark hurtigere skal nå de styrkemål, som NATO har sat op overfor os. Det koster flere penge, som politikerne skal skaffe hurtigt men hvordan? Vil de hæve skatterne, skære ned i det offentlige eller øge statens gæld?

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.