Borgen Late Night: Chicken-game på Borgen

Borgen Late Night | 25. januar 2022

Fronterne står stejlt over for hinanden mellem S-regeringen og den borgerlige opposition. Efter finansminister Nicolai Wammen præsenterede en aftale, der skal skaffe et øget arbejdsudbud, er stemningen spidset til på Christiansborg: Blå blok blokerer for hovedelementerne, og kræver en genforhandling. Hvem vinder blinkelegen?

Én af Danmarks mest magtfulde bosser er netop trådt tilbage: Formanden for 3F, Per Christensen, har trukket sig efter afsløringerne af hans dobbeltliv, og det skaber politiske dønninger. Han har om nogen formået at sætte dagsordenen i de senere år, først med Arne-pensionen og senest med ekstra dagpenge til netop arbejdere som 3F's medlemmer. I sit politiske klimaks er han styrtet fra tinderne.  

Endelig har Dansk Folkeparti valgt ny formand: Morten Messerschmidt vandt klart i weekenden, men den interne kritik er langt fra forstummet. Flere midaldrende folketingsmedlemmer overvejer at forlade partiet, der allerede er hårdt ramt i meningsmålingerne. Kan Messerschmidt genrejse Dansk Folkeparti?

Se ugens BorgenLateNight med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.