Borgen Late Night: Blinkedyst

Borgen Late Night | 30. april 2024

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) har blinket først i det langstrakte drama om den nye forsvarsaftale. Men samtidig undgår han helt at tabe ansigt over for Liberal Alliances formand Alex Vanopslagh og Danmarksdemokraternes formand Inger Støjberg. Løsningen er mindelig: Forliget splittes formelt op, så Vanopslagh og Støjberg på den ene side kan stå uden for delaftalen om kvindelig værnepligt, men på anden side alligevel være med til at uddele milliarder til nye våben. Men kvindelig værnepligt kommer altså nu alligevel.

Spørgsmålet er om Alex Vanopslagh har lavet stort ståhej for ingenting, og udstillet sig selv som en uerfaren forhandler. Fordi han ikke rigtig opnår noget reelt. Eller han stik modsat har fået manifesteret Liberal Alliance som en ny magtfaktor på Christiansborg? Hør også om den nye klimastatus, som er sød musik for SVM-regeringen, og den nye kemi-skandale, som er noget nær en politisk katastrofe for miljøminister Magnus Heunicke (S), som ellers hidtil har ført sig frem som "havets minister". Det er slut nu.

Se ugens udgave af BorgenLateNight med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Karl Cordua

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.