Borgen Late Night: Aflad til minkavlerne

Borgen Late Night | 26. januar 2021

Pengene sidder løst på flertallet i Folketinget. Regeringen har netop indgået en bred aftale om at give op til 19 mia. kr. i erstatning til landets godt 1.000 minkavlere. Statsminister Mette Frederiksen var klar til at betale hvad som helst for at få minkskandalen til at gå væk, og Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen så en sjælden mulighed for at belønne kernevælgerne i Vestjylland. Derfor blev det så dyrt.

Venstre er dog fortsat i dybe problemer. Weekendens ekstraordinære landsmøde gjorde faktisk kun ondt værre. Her holdt den afgåede næstformand Inger Støjberg en krigerisk tale, der vil holde liv i intrigerne og fløjopgørerne i Venstre i lang tid. For hvornår forlader hun partiet? Hvad er egentlig hendes plan? Under alle omstændigheder trækkes pinen i langdrag for Jakob Ellemann-Jensen.

Samtidig ruller tumulten videre inde på Christiansborg. Senest har dansk politisk enfant terrrible Jens Rohde meldt sig ud af Radikale Venstre. Hvad er hans plan? Umiddelbart kunne det virke oplagt at søge sammen med Venstres tidligere formand Lars Løkke Rasmussen, som jo også netop er blevet løsgænger. Men vil de to kunne samarbejde?

Se de to politiske kommentatorer Jarl Cordua og Lars Trier Mogensen diskutere det fortsatte drama i dansk politik her i BorgenLateNight

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.