Borgen Late Night: Åben gavebod

Borgen Late Night | 5. december 2023

Socialdemokratiet kan sætte kryds ved deres største valgløfte, igen: Med aftalen om et gedigent lønløft til udvalgte faggrupper i den offentlige sektor gentager statsminister Mette Frederiksen (S) succesen fra sidste valgperiode. Dengang var det bryggeriarbejderen Arne, nu er det sosu-assistenten Bettina, som får milde gaver. Milliard-lønkløften er tilmed timet til at blive rullet ud lige inden næste folketingsvalg. 

Men hvad er der blevet af ansvarligheden? Da SVM-regeringen blev dannet, kaldte de sig selv for en "reformregering". Men er ministerholdet reelt mere optaget af at købe vælgerne, på kort sigt? Hør et nyt bud på et navn til regeringen: "Eksperiment-regeringen". For hvor bliver de hårde reformer efterhånden af? Efter afskaffelsen af store bededag har den mest stået på rundhåndet gaveuddeling. Og inden jul kommer næste pakke: ekstra skattelettelser.   

Se ugens udgave af Borgen Late Night med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.