Boligpriser i Danmark: Usædvanligt store prisstigninger i marts

Bolig | 9. april 2015

Boligmarkedet fortsætter med at overgå sig selv. Det viser de nyeste tal fra marts måned. Hele 1,5 procent steg prisen på villaer og rækkehuse. Det er usædvanligt for marts, hvor der de seneste år har været ubetydelige prisstigninger og endda et fald i 2012.

Mere end 2/3 af kommunerne har oplevet stigende salgspriser.
Antallet af ejerbolighandler i marts overgik forrige år med flere længder, og den øgede lyst til at handle bolig påvirker naturligvis priserne i opadgående retning.
 
Den stigende efterspørgsel afspejler sig også i, at det er sværere for boligkøbere at forhandle sig til et stort nedslag i prisen. Nedslaget er i gennemsnit 572 kr. pr. kvm. Det er 3 procent mindre end sidste måned og langt mindre i forhold til marts 2014.

Boligsidens Markedsindeks produceres i samarbejde med Boligsiden.dk. Den nye programserie sendes i starten af hver måned og giver et overblik over salgspris, salgstid, nedslag og udbud på ejerlejligheder i København, samt på villaer og rækkehuse på landsplan og i landets 17 største kommuner.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.