Automatik 2020: Corona skaber sammenhold

Erhverv | 9. september 2020

Coronaepidemien har fyldt meget i industrien verden over, og i den danske robotindustri kan krisen naturligvis også mærkes. 

For Lasse Thomsen, CEO for robotproducenten LT Automation, forsvandt over 50 møder angående projekter fra den ene dag til den anden. Men det gav bare blod på tanden.

Opfinderen gik, sammen med andre virksomheder i branchen, igang med at udvikle en robot, som skulle hjælpe med at desinficere overflader ved hjælp af UV lys. 

Efter godt 6 måneder har virksomhederne bag i samarbejde færdiggjort robotten til salg. En præstation, som dels er langt hurtigere end normalt, men som også er ekstraordinær, fordi robotten er blevet til i samarbejde mellem virksomheder, der til daglige konkurrerer på det samme marked.

For coronakrisen har bragt branchen tættere sammen ,og har tvunget mange virksomheder til at tænke innovation på en ny måde.

Eksempelvis ved at arbejde med udgangspunkt i allerede tilgængelige komponenter, fremfor at udvikle dem fra bunden.

Hør mere om Lasse Thomsens rejse i indslaget over teksten.

Jyskebank.tv er mediepartner på Automatik 2020 i samarbejde med Messecenter Herning. 

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.