Årsregnskab: Jyske Bank sænker grænsen for negativ rente på privatkunders indlån

Om Jyske Bank | 25. februar 2020

Da det negative renteniveau forventes at fortsætte i flere år frem, finder Jyske Bank det nødvendigt med virkning fra 1. maj 2020 at fastsætte en grænse på 250.000 kr. for, hvornår privatkunder skal betale negativ rente af indlån. Det meddeler Jyske Bank ifm. fremlæggelsen af årsregnskabet for 2019.

”Forklaringen er kombinationen af det vedvarende lave renteniveau og et øget indlån i banken. Markedet forventer negative renter de næste 8-9 år, og så kan Jyske Bank ikke blive ved med at give nul procent i rente. Selv med den nye grænse på 250.000 kr. for negativ rente taber Jyske Bank penge på indlån. Heldigvis har vi efterhånden god erfaring i at hjælpe kunderne over i alternativerne til de negative renter, så bliver man ramt, er det bedste råd at tage fat i sin rådgiver,” siger ordførende direktør i Jyske Bank, Anders Dam.

Den nye beløbsgrænse betyder, at man kan have 250.000 kr. stående på sin NemKonto uden at betale negativ rente.

På øvrige konti betaler man negativ rente af alt indlån. På indlånskonti til børn samt børneopsparing er grænsen dog 100.000 kr.

Årsregnskabet fra Jyske Bank viste - som varslet i en opjustering fra januar - et overskud på over 2,4 mia. kr. For 2020 venter Jyske Bank et overskud i intervallet 1,8 - 2,2 mia. kr.


Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.