App til blinde kom gennem nåleøjet

Erhverv | 15. august 2018

Den prisvindende app Be My Eyes, der giver 90.000 blinde og svagtseende hjælpende øjne at se med, bruges nu af flere end halvanden millioner mennesker over hele verden. Det skriver DR Sjælland/Ritzau.

Med et enkelt video-opkald kan blinde og svagtseende i 150 lande på 182 forskellige sprog få hjælp af frivillige til for eksempel at se om mælken er blevet for gammel, om vaskemaskinen nu også står på uldprogram eller hvornår knappen står til 200 grader på ovnen.

App’en er opfundet af Hans Jørgen Wiberg fra Nykøbing Falster i 2012.

Jyske Bank TV fulgte Be My Eyes, da de for en del år siden dystede mod 29 andre hold om at få sæde i det eftertragtede Dare2Mansion. Jyskebank.tv fulgte med på sidelinien for at opleve en flig af den etablerede iværksætterbranche, hvor gode ideer kan gå hen og blive til gode forretninger.

Hele artiklen fra DR Sjælland https://www.dr.dk/nyheder/regionale/sjaelland/hans-joergens-app-hjaelper-nu-tusindvis-af-blinde-over...

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.