Anders Samuelsen (LA): Kom an

Øvrige emner | 15. juni 2010

En politisk Lazarus, som er genopstået fra de døde, er i Qvortrups Herreværelse. V og C-vælgere vælter ind til Anders Samuelsen Liberal Alliance i øjeblikket. Men hvad vil han?

Han kalder en spade for en spade: De andre politiske partier er nationalsocialistiske, som fokuserer på statsstøtte, siger han. Der står reformer i panden på ham - men hvem står bag ham og hvordan har han det med Naser Khader i dag?

 

 

Fotografer Jan Rørkær, Morten Sejrsen og Poul Gerner. Producer Jesper Ravn. Tilrettelæggelse Mads Qvortrup og Anette von Benzon, avbenzon@jyskebank.dk

 

Blå bog Anders Samuelsen

Født 1. aug. 1967. Cand.scient.pol., Aarhus Universitet, fra 1987 til 1993.
Søn af cand.mag. og fhv. MF Ole Samuelsen og husholdningslærer Anna Holm. Gift med Lajla Dam Samuelsen. Parret har to sønner.  

Parlamentarisk karriere bl.a.
Folketingsmedlem for Liberal Alliance i Østjyllands Storkreds fra 28. aug. 2008.
Folketingsmedlem for Ny Alliance i Østjyllands Storkreds fra 2007 til 2008.
Folketingsmedlem for Det Radikale Venstre i Vestsjællands Amtskreds fra 2001 til 2004.
Midlertidigt folketingsmedlem for Det Radikale Venstre i Vejle Amtskreds fra 1998 til. 2001.
Medlem af Europa-Parlamentet  frai 2004 til 2007.

Blå bog professor Mads Qvortrup:

42 år. Bosat i London med sin kone og børn. Mads Qvortrup er DPhil i Politics fra Brasenose College, University of Oxford.

Han har været rådgiver for den britiske regering og har været expertudsending for det britiske udenrigsministerrium.  Qvortrup er forfatter til fem bøger om politik, heriblandt Fogh, Kragh,  Schlüter og Stauning (Borgen 2009) og A Comparative Study of Referendums  (Manchester University Press 2005).

Han har skrevet for blandt andre The  Guardian, the Glasgow Herald og the Sunday Express og har medvirket adskellige gange som kommentator for BBC World. I Danmark er Mads Q. kommentator på TV2 News og jyskebank.tv

Mads har udover sin karriere som journalist og rådgiver i fem år undervist  på London School of Economics og været gæsteprofessor på University of Sydney i Australien.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.