Anders Dam: Jyske Bank bagud på point i eventuelt bud på Handelsbanken

Om Jyske Bank | 2. november 2021

Svenska Handelsbanken annoncerede fornyligt, at den trækker sig fra det danske bankmarked og derfor sætter sin danske bankforretning til salg.

Jyske Bank er af iagttagere nævnt som en potentiel køber af Handelsbanken.
Anders Dam pointerer dog, at når man som Jyske Bank ikke er på samme datacentral (Handelsbanken bruger BEC, Jyske Bank bruger Bankdata) og ikke er med i Totalkreditsamarbejdet, så kan det blive ekstra dyrt at gå med i en budkrig:

”Der er meget, meget høje konkurrentbarrierer i form af store udtrædelsesomkostninger fra BEC samt værnet omkring Totalkreditbankerne, der gør det meget svært for andre banker. Her kunne konkurrencemyndighederne godt ende med at komme på banen,” siger Anders Dam ifm. fremlæggelsen af regnskabet for 3. kvartal.

Allerede for et par uger siden var Jyske Bank ude og løfte sløret for hovedtallene i regnskabet. 
Banken kom ud af årets første tre måneder med et overskud på lige knap 2,4 mia. kr. efter skat (og ikke 2 mia. kr., som der bliver fejlagtig bliver sagt i starten af udsendelsen).
Heraf bidrog 3. kvartal isoleret set med godt 700 mio. kr.


Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.