Aktier: Vaccine-optimisme giver store skvulp

Finans | 10. november 2020

Markedsstemningen blev mandag euforisk efter nyheden om, at Pfizer og BioNTech er kommet langt i udviklingen af en Covid-19 vaccine, der forhindrer over
90 % af infektioner. Globale aktieindeks og amerikanske aktieindeks Dow Jones og S&P500 åbnede i nye rekordniveauer, men faldt en anelse tilbage og endte med stigninger på 1-3 %.

Specielt var der medvind for ”coronataber aktierne” som luftfart, cruise, banker og energi, som også blev hjulpet af olieprisstigningen på 8 %. Omvendt er de store IT-selskaber presset med fald i Nasdaq100, fordi en vaccine kan gøre behovet for virtual interaktion mindre end under coronanedlukningerne. Dog synes den strukturelle case for mere virtuel ageren stadig at være stærk og dermed positiv for IT-aktier.

Jyske Banks chefstrateg, Ib Fredslund Madsen, ser på facts omkring vaccinenyheden, tidslinjen for en global vaccinebeskyttelse og Jyske Banks investeringskonklusioner.


Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.