2-års udsigt for Ruslands byggesektor

Erhverv | 8. december 2008

Efter den russiske finanskrise i 1998 stormede Ruslands byggesektor af sted. I dag er billedet dog helt anderledes. Rusland står midt i en finansiel krise, hvor "kredit" er, ja, en by i Rusland. Det betyder, at mange store og små virksomheder ikke kan komme i gang med byggeriet.

To år uden kredit
Det er usikkert at spå om, hvor længe krisen vil vare. Alligevel vurderer eksperter, at krisen kan vare helt op mod to år, før der igen er en stabil situation på det russiske marked. Derfor vil det få økonomiske konsekvenser for de berørte virksomheder.

Første byggeri under jorden
I Skt. Petersborg arbejder Lotus Group på et kæmpe underjordisk kompleks, der bliver en kombination af shoppingcenter, torve og parkeringspladser. Det er det første underjordiske byggeri i byen, og det kommer til at ligge under Vosstania Plads i midten af Skt. Petersborgs centrum.

Unikke projekter har det bedst
Og til trods for, at byggeriet ikke kan komme i gang endnu, så ser Lotus Group lyst på fremtiden. De forventer nemlig, at de kan indhente de nødvendige tilladelser og byggeplaner imens krisen raser. På den måde kan de udnytte tiden og ser derfor krisen som en mulighed for at komme lidt ned i tempo.

Læs mere

Hjemmesiden for det underjordiske byggeri.
Graduate School of Management's hjemmeside.

Artikel på EPN om Ruslands byggesektor (3.11.2008)
Find flere indslag om Rusland på Jyske Bank TV.

Af Martin Kubert, kubert@jyskebank.dk

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.