10 i 9: Tyskland strammer livremmen ind med 80 mia. euro

Finans | 8. juni 2010

Tyskland skal på en gigantisk hestekur der frem til 2014 skal nedbringe de offentlige udgifter med 80 mia. euro – svarende til knap 600 mia danske kroner. Det annoncerede den tyske regering mandag.

Hvilke konsekvenser får det for væksten i den gældsplagede eurozone? Og får det indflydelse på den danske eksport til vores største samhandelspartner? Det svarer seniorøkonom Tina Winther Frandsen på.

Ellers vil markedet have fokus på nyheder ud af Ungarn. Senere i dag offentliggør Ungarns nyligt valgte regering detaljer omkring den plan, der skal rette op på det økonomiske rod, som landet tilsyneladende befinder sig i.

Finansmarkederne vil holde et vågent øje med indholdet af planen, og om den er tilstrækkelig ambitiøs. Hvis ikke, er det noget, der kan lægge fornyet pres på euroen.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.