10 i 9 - Trist måned slut - lysere fremtid forude

Finans | 1. september 2011

August måned er blevet kaldt den værste aktiemåned i flere år, men nu er sommeren slut og efteråret venter med bedre tider, spår aktiestrateg Per Hansen.

Over hele verden har august måned været en trist måned på aktiemarkederne. Det tyske DAX indeks har tabt 19 procent, det franske CAC har mistet 18 procent og herhjemme har C20 indekset tabt 15 procent i august.

Flere store danske selskaber har tabt mere end en tredjedel i august. De største tabere er Pandora, som har smidt 74 procent, NKT som har mistet 37 procent og Carlsberg som ligger 37 procent lavere ved udgangen af august.  

Men selv om markedet denne sommer er blevet oversvømmet af dårlige nyheder, der har ført til de store tab i august, tror aktiestrateg Per Hansen på en lysere fremtid.

Han ser størst sandsynlighed for at amerikansk økonomi undgår recession og dermed potentiale for væsentlige stigninger på aktiemarkedet i efteråret.

Korte nyheder om Barack Obamas kommende jobplan, om sigtelsen af FIH Erhvervsbank i en sag om kursmanipulation og om en rentesænkning i Brasilien.

Få en e-mail, når der er nyt på kanalen "Finans"