10 i 9 - Markedsupdate. Eurosamarbejde midt i alvorlig krise

Finans | 17. november 2010

De amerikanske aktier lukkede med de største fald i tre måneder på bekymringen omkring gældssituationen i Irland og frygten for at det spreder sig til andre lande. Samtidig er der fokus på Kina og den mulige stramning af pengepolitikken. Asiatiske aktier falder med undtagelse af Japan, der nyder godt af en svagere yen.

Europa står til mindre fald, der dog begrænses af at positive amerikanske futures.

Det lykkedes irerne foreløbigt at overbevise de andre eurolande om at Irland kan fortsætte uden en hjælpepakke – men situationen er fortsat anspændt. Trods et pres fra eurolandenes finansministre på gårsdagens møde i Bruxelles valgte den irske regering ikke at bukke under for presset og modtage økonomisk hjælp fra eurolandenes kriseberedskab.

 Til gengæld erkender den irske regering nu, at der er behov for nye tiltag for at genskabe tilliden til landets kriseramte banksektor. I mens vokser presset på Irland – ført an af Portugal og Spanien, der har måttet se renterne på deres statsobligationer stige i takt med uroen i Irland. Makroanalytiker, Tina Winther Frandsen, kommenterer på den anspændte situation.

Kort nyt om leasingbiler og amerikanske selkabers krav om ny lov mod Kinas valutapolitik

 

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.