10 i 9 - Japanske nøgletal afslører historisk fald

Finans | 31. marts 2011

De første nøgletal fra Japan efter naturkatastrofen viser et historisk stort fald i aktiviteten i de japanske virksomheder. Men virkeligheden er sandsynligvis værre endnu, mener makroanalytiker Peter Øemig.

Det japanske PMI-indeks, der bygger på spørgsmål stillet til 400 indkøbschefer om aktiviteten i deres virksomhed, faldt som en sten. PMI for industrien faldt fra 52,9 til 46,6 hvilket er det største fald på månedsbasis siden oktober 2011.

Omkring 67 procent af de adspurgte indkøbschefer svarede, da der denne gang blev samlet PMI-data ind i perioden efter jordskælvet.

Makroanalytiker Peter Øemig vurderer, at den tredjedel der ikke har svaret formentlig ville trække PMI-indekset yderligere ned, hvis de havde svaret. Dermed maler det historisk store fald i PMI-indekset sandsynligvis et for positivt billede af virkeligheden.

Korte nyheder om afdragsfri flekslån, øget efterspørgsel på havvindmøller og protester i Grækenland. 

Videoens afsnit
00:13 Aktie-overblik
00:34 Valuta-overblik
00:52 Peter Skøttegaard Øemig kommenterer på de japanske PMI-tal
02:57 Råvare-overblik
03:09 KortNyt om afdragsfrie flexlån, øget efterspørgsel på havvindmøller og græske protester

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.