10 i 9: Finsk valg svækker euroen

Finans | 18. april 2011

Det EU-kritiske parti Sannfinländerna vandt en jordskredssejr i weekenden. Sejren skaber frygt for, om EU´s redningspakke til Portugal kan vedtages.

Alle lande i euro-samarbejdet skal stemme for Portugals redningspakke, hvis den skal realiseres. Finlands stemme er derfor vigtig for løsningen af den europæiske gældskrise, pointerer makroanalytiker Tina Winther Frandsen.

Sannfinländerna, eller de sande finner, fik fem gange så mange stemmer ved weekendens valg, som ved sidste valg i 2007. Med omtrent 20 procent af stemmerne er partiet nu Finlands tredje største. Det forventes at Sannfinländerna sammen med de to største partier vil danne regering.

Korte nyheder om fremtidige udfordringer for boligmarkedet, endnu en pengepolitisk stramning i Kina og Mærsks fyring af 126 medarbejdere i Bahrain, som blev fyret for at have demonstreret mod regimet.

Videoens afsnit
03:05 Aktie-overblik
03:24 Valuta-overblik
03:36 Råvare-overblik
03:54 KortNyt om bl.a. udfordringer i boligmarkedet og Mærsk-fyringer i Bahrain

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.